-
HACCPچیست؟
HACCP سیستمی نظام مند است. این سیستم به کسب و کارهایی که در زنجیره مواد غذایی فعالیت می کنند، کمک می کند. اجرای HACCP خطرهای ویژه و اقدامات لازم برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی را شناسایی و کنترل می کند.
HACCP مخفف عبارت Hazard Analysis Critical Control Point به معنی تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط کنترل بحرانی است.
در این استاندارد؛ نقاطی از فرآیند تولید و ارائه خدمات که باعث ایجاد آلودگی در مواد غذایی می شود شناسایی می شود. هر مرحله از بوجود آمدن آلودگی با کاربرد این سیستم، ایمن می شود.
کاربرد موفق HACCP در سازمان، به تعهد و مشارکت کامل مدیریت و نیروهای کارا نیازمند است. تا زمانی که مدیر ارشد سازمان اعتقاد کامل به پیاده سازی نداشته باشد، این استاندارد نمی تواند تاثیر گذاری کامل داشته باشد.
اجرای HACCP نیازمند رویکردی چند جانبه است. این رویکرد در مواقع مقتضی، شامل متخصصین کشاورزی، دامپزشکی، تولید، میکروبیولوژی، پزشکی، بهداشت عمومی، تکنولوژی مواد غذایی ،بهداشت محیط، شیمی و مهندسی منطبق با صنعت مورد مطالعه خاص خود است.
-
پروژه پیاده سازی HACCP:
طی یک پروژه مستندات سیستم تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط کنترل بحرانی HACCP برای ۹ محصول تولیدی در یک شرکت تولید محصولات لبنی بر اساس ایزو ۲۲۰۰۰ تدوین گردید.
جهت مشاوره و پیاده سازی سیستم های مدیریت کیفیت با ما تماس بگیرید.
در این مستندات الزامات HACCP شامل ارزیابی تامین کنندگان؛ فرم های توصیف محصول؛ شناسایی عوامل خطرزا؛ نمودارهای فرآیندی تهیه گردید.
زمان لازم برای تهیه مستندات در این پروژه؛ شصت روز کاری برآورد شد. زمان اجرای فرایندهای کاری و محاسبه و پایش شاخص ها، شش ماه برآورد و درحال اجرا است.
هم اکنون می توانید جهت دریافت نمونه فرمهای تکمیل شده و نیز مشاوره و پیاده سازی سیستم های مدیریت کیفیت با ما تماس بگیرید.